Back to All Events

Riskhantering – vad säger de grundläggande regelverken och hur gör H&M?

Beskrivning av passet: ”Vilka grundläggande regler ska svenska företag förhålla sig till? Förutom svensk mutlagstiftning kan t ex UK Bribery Act, FCPA och regelverk utfärdade av internationella aktörer såsom Världsbanken vara tillämpliga.
 
Transparency International presenterar sitt senaste Corruption Perception Index och sin undersökning av transparens i Sveriges 20 största företag. Chefsåklagare från Riksenheten mot korruption ger tips och råd mot bakgrund av tidigare utredningar. H&M förklarar hur ett internationellt företag med verksamhet i flera av världens mest korrupta länder arbetar mot korruption. Passet kommer att modereras av Birgitta Ed på SixYearPlan.”

Talare:
Karin Grauers, Advokat/Partner Vinge
AnnCharlotte Källmén, Hållbarhetschef anti-korruption HM
Birgitta Nygren, Styrelseledamot Transparency International
Alf Johansson, Chefsåklagare Riksenheten Mot Korruption
 

Sammanfattning:

Hela presentationen:

 
 
 
 
Earlier Event: June 30
En kultur som motverkar korruption